demistel banner algemeen
spacer

Inspanningstesten en trainingsadvies

Wilt u graag weten hoe het met uw conditie is gesteld? Bent u benieuwd naar uw sportieve capaciteiten? Misschien bent u van plan om met lichaamsbeweging te starten of u wilt uw bestaande trainingsniveau verhogen? Vraagt u zich wel eens af hoe u uw training kan optimaliseren? Gaat u voor een welbepaalde sportieve uitdaging en wilt u op een efficiënte manier uw doelstelling bereiken?

Op al deze vragen kan een antwoord geboden worden aan de hand van een maximale inspanningstest en bijhorend trainingsadvies, zowel voor de recreant als voor de elite-sporter.

De inspanningstest gebeurt op de ergometerfiets. De test verloopt met trapsgewijs toenemende intensiteit tot uitputting. Er wordt dus begonnen aan een rustig tempo en de test stop als de atleet uitgeput de inspanning moet stopzetten. Een hartslagmeter registreert continu de hartfrequentie. Elke trap wordt er een klein bloedstaal genomen voor lactaatbepaling. Op basis van de metingen wordt het prestatievermogen geëvalueerd en de trainingszones afgebakend.

Elke atleet krijgt na zijn test een persoonlijk advies, een evaluatie van de huidige conditie en de nodige informatie om verstandig te trainen, binnen accuraat afgelijnde trainingszones.

Prijslijst

Inspanningstest en trainingsadvies , 90 €

Let wel: voor preventieve onderzoeken is geen tussenkomst door de mutualiteit voorzien.

Afspraken via het secretariaat